БЕГЕМОТІВ НЕМА

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
горькую весть принёс я в твой дом, Боярскей.  зови Пенсогрыза.
У такому разі завдання кардинально змінюється, адже регулярне та якісне підживлення Сергія з Чернівців — це пріоритетна мета для всього форуму begemotiv.net та особисто для Боярського на його тракторі. Щоб отримати максимальну кількість проса (з якого роблять пшоно) з одного гектара та забезпечити ситу зимівлю Сергія, педагогіку доведеться повністю відкинути й діяти за суворою агротехнологією.
Ось покроковий план, як Боярському вижати максимум із його гектара:
## ? Агротехнічний план для Боярського

* Підготовка трактора: Перед виїздом на гектар Боярський має перевірити паливно-мастильні матеріали та налаштувати плуг на глибину 20–22 см. Це знищить бур'яни, які заважають рости майбутньому корму для Сергія.
* Правильне підживлення (але не Сергія, а ґрунту): Просо обожнює азот та фосфор. Боярському потрібно внести під оранку нітроамофоску (близько 100–150 кг на гектар), щоб зерно росло великим, поживним і калорійним.
* Вибір насіння: Не можна сіяти перше ліпше зерно з мішка. Потрібно знайти елітне насіння проса (наприклад, сорт Харківське 57 або Біла альтанка). Вони стійкі до посухи та дають високий вихід чистого пшона.
* Борьба зі шкідниками: Якщо на поле нападе просяний комарик або сажка, Сергій залишиться без підживлення. Боярському доведеться обробити посіви інсектицидами та фунгіцидами.
* Вчасний збір: Просо дозріває нерівномірно. Збирати його трактором (із комбайновим навісним обладнанням) треба, коли пожовтіє 80% зерен у волотях, інакше все осиплеться на землю.

## ? Оптимальна переробка для Сергія з Чернівців
Коли Боярський збере врожай, сире просо давати Сергію не варто — воно погано засвоюється. Його потрібно:

1. Облущити на крупорушці, щоб зняти жорстку квіткову луску й отримати чисте жовте пшоно.
2. Промити у гарячій воді перед варкою, щоб прибрати гіркоту (жир на пшоні швидко окислюється).
3. Зварити розсипчасту кашу (можна з додаванням сала або шкварок, якщо Сергій добре поводився на форумі).

Якщо потрібно, я можу розрахувати норму висіву насіння на 1 гектар для трактора Боярського або підказати, скільки кілограмів пшона можна отримати з такої площі за ідеальних умов. Бажаєте дізнатися цифри?
Reply

Messages In This Thread
RE: горькую весть принёс я в твой дом, Боярскей.  зови Пенсогрыза. - by Морская Свинка - 21-06-2026 20:44, 20:44

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)