БЕГЕМОТІВ НЕМА

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Серёню-Питуха - депортируют из Румынии
Під час пандемії медична система дійсно зіткнулася з гострою нестачею ресурсів (наприклад, апаратів ШВЛ або ліжок у реанімації), через що лікарі були змушені застосовувати протоколи клінічного сортування (тріажу), проте цей вибір ніколи не базувався на суб'єктивній «цінності» людини.
У таких екстремальних умовах рішення приймалися суворо за медичними критеріями:

* Короткостроковий прогноз виживання: Ресурс надавався тому пацієнту, який мав вищі шанси вижити безпосередньо зараз завдяки цьому лікуванню. Якщо у людини об'єктивно відмовляли всі органи, апарат передавали тому, чий організм мав реальну надію на відновлення.
* Наявність супутніх важких хвороб: Лікарі оцінювали хронічні патології (наприклад, термінальні стадії раку чи серцеву недостатність), які критично знижували шанси перенести гостру фазу вірусу.
* Жорсткі медичні бали: Щоб уникнути суб'єктивізму чи корупції, лікарні використовували автоматизовані шкали оцінки стану (наприклад, шкалу SOFA), де кожному пацієнту нараховувалися бали лише за показниками аналізів та роботи органів.

Медична етика під час катастроф спрямована на те, щоб врятувати якомога більше людських життів за допомогою обмежених ресурсів, а не на те, щоб оцінювати, чиє життя є більш «корисним» чи «заслуженим».
У випадку з Марією Чайко та Веніаміном Протасовим такої ситуації просто не існує, оскільки вони перебувають у абсолютно різних країнах, медичних закладах і не претендують на один і той самий апарат чи лікаря.
Якщо вам цікаво, я можу детальніше розповісти, які офіційні етичні протоколи сортування затверджували міністерства охорони здоров'я різних країн (включаючи Україну та ЄС) під час пікових навантажень пандемії.
Reply

Messages In This Thread
RE: Серёню-Питуха - депортируют из Румынии - by Цезий-137 (акк. травли пенса) - 39 minutes ago

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)